"Нема геноцида у Сребреници" изјавио је бивши командант УН у БиХ Луис Мекензи

Он сматра да је ослобађање Насера Орића заувијек потврдило пристрасност суда у Хагу.

Коментаришући одустајање хашког тужилаштва од неких тачака оптужнице у случају "Маркале" или "Васе Мискина", канадски генерал је оцијенио и да је гранатирање Сарајева био ратни злочин за који одговорност сноси генерал Ратко Младић, али и да су са друге стране "неке снајперске и пјешадијске засједе и бомбашки напади у Сарајеву крајње сумњиви и непотврђени".

Поводом 20 година од агресије НАТО пакта на Србију, Мекензи је истакао да је то била највећа грешка НАТО, јер је 1998. и 1999. године Косову био интерни обрачун легитимних снага безбједности са терористима које је америчка пи-ар компанија из терористичких униформи преодјенула у борце за слободу.

"Иста та агенција претходно се увјежбала ратујући за потребе владе БиХ против Срба. Та 1999. била је година када је НАТО славио 50 година постојања, а није имао непријатеља ни на видику. Ваша земља је зато бомбардована", појаснио је Мекензи.

Он је указао да су Срби деведестих година изгубили медијски рат, будући да крња Југославија и Србија никада нису покушале да направе озбиљну медијску кампању и докажу исправност својих ставова на Западу.

"Испало је да је Србија, највјернији савезник Запада у два свјетска рата, оцрњена у пропаганди и на телевизијским екранима широм свијета", рекао је Мекензи.

(СРНА)

Ostavite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i vulgarnog izražavanja. Sajt Srpska24 zadržava pravo da obriše komentar bez bilo kakve najave i objašnjenja.

Новија Старијa77