ЦРНА ГОРА: Забрана одавања почасти жртвама НАТО бомбардовања

Војници касарне "Милован Шарановић" у Даниловграду нису дозволили месном пароху Жељку Ћалићу, представницима Црквне општине и Удружења "Бијели Павле" да запале свеће и положе венац на место на коме је пре две деценије у НАТО бомбардовању живот изгубио војник Саша Стајић. Полагање венаца и цвећа није дозвољено ни у подгоричкој касарни "Маслине", саопштио је Демократски фронт, преносе "Вијести".

Војник који је затворио капију пред окупљенима није образложио због чега не могу ући у касарну. 

Наводно, они су нешто раније дозволили Стајићевим родитељима да положе цвеће на место на ком је Београђанин изгубио живот.

Саша је погинуо 24. марта 1999. приликом бомбардовања касарне у Даниловграду, где је служио редовну војску. Прва је жртва НАТО агресије на Србију и Црну Гору.

Полагање венаца и цвећа није дозвољено ни у подгоричкој касарни "Маслине", саопштио је Демократски фронт, преносе Вијести.

Како се наводи, делегације Нове српске демократије, родитељи погинулих, војни ветерани, борци са Кошара, покушали су да уђу у касарну да положе цвеће, али им то није омогућено, а ДФ је за то окривио "црногорски режим".

"Делегацији Нове српске демократије, родитељима погинулих, војним ветеранима, борцима са Кошара није дозвољено да положе венац на споменик жртвама који се налази унутар касарне у 'Маслинама', а која је сада окићена заставом злочиначког НАТО савеза", саопштили су из ДФ-а. 

(РТС/Вијести)

Ostavite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i vulgarnog izražavanja. Sajt Srpska24 zadržava pravo da obriše komentar bez bilo kakve najave i objašnjenja.

Новија Старијa77