Енглези подстичу муслимане у Рашкој на независност кроз књигу пуну лажи: Историја Санџака

Нови Пазар – Недавно је у Великој Британији из штампе изашла прва књига о Санџаку на енглеском језику под насловом “The Sandzak – a History”, аутора Kenneth Morrison и Elizabeth Roberts у издању Хурст -а.

Na web blogu There Must be Justice објављен је негативан коментар ове књиге који у целини преносимо без интервенција.

“У сижеу The Sandzak – a History се каже да је књига писана са циљем да расветли историју ове ,,граничне области између две независне државе, Србије и Црне Горе, чија се историја ,,оспорава и која је под окупацијом и у перманентном стању тињајућег сукоба”. Ту се, између осталог, може прочитати и да су Србија и Црна Гора поделиле ‘Санџак’ по окончању Балканских ратова.

Затим је ‘Санџак’ био укључен у Краљевину СХС, затим је, по ауторима, уследио период аутономије ‘Санџака’ 1943. од партизана, али да је неправедно 1945. подељен између Србије и Црне Горе, али је остало снажно урезано сећање на тај кратак период слободе, и како се Југославија распадала деведесетих, тако је и сан о поновној слободи поново пробуђен” (!!!)

Ту се може прочитати да је ‘Санџак’ требало да добије статус републике, али да су најжешћи противници тога били Србија и Црна Гора, те да је идеја о аутономији (слободи) и даље и те како жива у ‘Санџаку’. Скоро истовремено на Оксфорду је гостовао Бакир Изетбеговић, где је, између осталог изјавио како је Ислам у ‘Санџак’ и Босну стигао два века пре хришћанства, те да је ,цела Босна један мезаристан (гробље) невино побијених муслимана а ‘река Дрина је њихова највећа масовна гробница’, те како је Аустроугарска окупација била спасоносан за ‘Бошњаке’ јер су били на ивици истребљења (опет геноцидни Срби), и све у том стилу.

,,Бошњаци су од 1918. до 1992, од завршетка Првог светског рата до почетка агресије на БиХ, живели у четири различите јужнословенске заједнице које су их игнорисале, асимилирале и допуштале агресивне нападе на њихове животе и имовину“, рекао је Изетбеговић…

У времену прве Југославије, којом су доминирали Срби, Бошњацима је одузето преко милион хектара земље, забрањено је име Бошњак, укинут назив босански за језик, чак је и вјера називана мухамеданском умјесто исламом. Читава села су поклана“, навео је, између осталог.

Занимљиво је да се снимак са ове промоције која је одржана на Лондонској школи за економију и политичке науке (ЛСЕ); сем на Твитер налогу ЛСЕЕ, нигде се не може наћи.

Истовремено се на сајту локалних власти Новог Пазара појавила верзија историје ‘Санџака’ која нема благе везе ни са историјском науком ни са истином. Савршена координација. На сајту Н.Пазара се, између осталог каже да Бошњаци, попут Албанаца, воде порекло од Илира, и да су неколико векова старији народ од Срба, те да Рас нема везе са Србијом, а камо ли да је икада био њена престоница, ту су затим богумили и наравно, геноцид!

Геноцид који је над њима извршила Православна црква., итд итд.. Сва места страдања Срба у том делу Србије, како под Турцима и потурицама, тако и под Немцима, су сасвим изостављена и о њима нећете наћи ни слова.

Ипак, овај фалсификат и полуистина ће се у САД појавити већ 1. децембра, а издавач је ни мање ни више него Оxфорд University press. За сада званичне реакције из Србије – нема.”

Ostavite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i vulgarnog izražavanja. Sajt Srpska24 zadržava pravo da obriše komentar bez bilo kakve najave i objašnjenja.

Новија Старијa77