Како је продата Сребреница – Документ који потврђују издају

Документ који показује како је издата Сребреница од владајућих структура СДА. Генерал Сефер Халиловић је молио да се помогне Сребреници и да ће се становништво прије само почети убијати него пасти четницима у руке.
Нико на његов апел није реагирао и Сребреница је мијењана за Вогошћу и Хаџиће. Апел је 2 пута писан и 1993 године и 1995 године пред наводни "геноцид". Ми посједујемо документ из 1993 године.

1995 године: 

На милост и немилост је остављено становништво и 28 дивизија АРБИХ која је слабо наоружанадесеткована у пробоју на слободну територију. Команди Тузланског другог корпуса је из Сарајева наређено да не помажу Сребреници и да је покољ договорен. Осим неколицине војника из 24 дивизије смјештене у Живиницама који су такође били слабо наоружани али су херојски из 3 правца покушавали да отворе коридор за становништво Сребренице код Незука и Кладња.

Међу њима је био и ухапшени командант 28 дивизије Насер Орић који је данима прије тога молио корпус за помоћ али су га деградирали и смијенили те нису послали помоћ у Сребреницу.

Иако је документ из 1993 године и Сребреница се тада одбранила исти је послат и 1995 године и горе наведено о издаји је ступило на снагу те је народ Сребренице у наводном "геноциду" поклан.


Ostavite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i vulgarnog izražavanja. Sajt Srpska24 zadržava pravo da obriše komentar bez bilo kakve najave i objašnjenja.

Новија Старијa77