НАСЕРОВИ САРАДНИЦИ СПРЕМНИ ДА СВЕДОЧЕ: Орић ископао очи српском цивилу!

На списку сведока у предмету против команданта Армије БиХ Насера Орића, који води Тужилаштво за ратне злочине у Београду, налазе се и командни кадрови његове јединице који ће сведочити да је Орић директно учествовао у свирепим злочинима на тлу РС.
Орићеви команди кадрови и најближи сарадници и саборци спремни су да сведоче о његовом понашању и да на светлост дана изнес његову директну умешаност у злочине на територији Сребренице.
– Припадник Орићеве јединице, један од заштићених сведока Тужилштва, присуствовао је тренутку када је Орић лично ископао очи једном српском цивилу. Он је спреман да о томе сада сведочи – рекао је извор за „Наше новине“.
Нико од саговорника, због озбиљности оптужби, није желео званично да коментарише случај, али сви су сагласни да реч о квалитеним и веродостојним сведоцима.
Поред сведока, постоји и велики број доказа, којима располаже суд за ратне злочине у Сарајеву, али од 2009. године они нису урадили ништа по том питању.
– Сарајево је одузело предмет Окружном суду у Бијељини са образложењем да ће се тамо наставити поступак. Као што је тада преузето, тако је и сада. Јер ни до дана данашњег није урађено ништа и предмет и даље стоји, каже саговорник овог листа и додаје да случај у Сарајеву води заменик тужиоца, који је по националности Србин.
Он сматра да цео случај коче босански званичници због личних веза са Орићем и могућности да их умеша у злочине који су почињени током грађанског рата деведесетих.
Подсетимо, Насер Орић, бивши командант муслиманске војске у Сребреници, ухапшен је 10. јуна у Женеви.
Орић преко дипломатских кругова, покушава да заустави евентуално изручење Београду.
Извор: Ало.рс

Ostavite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i vulgarnog izražavanja. Sajt Srpska24 zadržava pravo da obriše komentar bez bilo kakve najave i objašnjenja.

Новија Старијa77