Дубровник из 1897. године није чуо за хрватски језик!


Дубровник – Ово је просто да човек не поверује, зналци су говорили да су Срби направили Дубровник и да је то у основи српски град! Да и зидине знају Српски!

Било је то време дубровачког госпарства и слободарства. Нација је била дубља одредница, већина Дубровчана је била католичке вероисповести.
Дакле Срби католици. Онда је из мање познатих разлога вера постала кључна одредница, и једна бискупска конференција је „одлучила“ да су сви Срби католици …??? Хрвати. Следећи на удару ће бити Словенци, а онда су ту близу и Италијани.
Интересантни су подаци из тога времена – Дубровник који је био део Аустроугарске већином настањен Србима католицима, није имао у употреби Хрватски језик (који вероватно није још настао као српско-хрватски или хрватско-српски), али Српски је постојао – историја је чудна ствар базирана на основу факата, који пишу победници након великих ратова, а ово је факат од пре 1. светског рата.
(Светозар Радишић)

Ostavite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i vulgarnog izražavanja. Sajt Srpska24 zadržava pravo da obriše komentar bez bilo kakve najave i objašnjenja.

Новија Старијa77